Mine sisu juurde
Jälgi meid!
Võtke meiega ühendust

Maroko tee

Ebatavaline nimi gunpowder, mis tähendab inglise keeles "püssirohtu", on pikka aega ja kindlalt sisenenud Tee armastajate leksikoni. See Hiina rohelise tee sort näeb tõesti välja nagu püssirohi (kuigi metafoore armastavad hiinlased arvavad, et see sarnaneb rohkem pärlitega): pallideks rullitud lehed on selle eripära.

Kuid see paistab teistest sortidest silma mitte ainult sel põhjusel. Pruulitud püssirohul on magus maitse ja selged mee noodid, mis sobivad hästi piparmündi, vürtside ja tsitruselistega. Ja marokolased olid esimesed, kes kogu seda buketti maitsesid.

Vaatamata sellele, et püssirohtu pole Aafrikas kunagi kasvatatud, peetakse sellel põhinevat vürtsikat piparmündi-tsitruselist jooki puhtalt kohalikuks eripäraks. Reeglite kohaselt valmistab selle pere vanim liige, et kallist külalist kohelda ja seeläbi tema vastu austust avaldada. Marokos pruulitakse seda teed tulel ning pakume ka seda valmistada autentse retsepti järgi, kuid meie tegelikkust pisut kohandades.

500 ml Maroko tee valmistamiseks võtke:

  • 2 tl. püssirohi,
  • hunnik värsket piparmünti,
  • vürtsid (kaneel, kardemoni oad, nelk, tähtaniis),
  • sidrun või laim,
  • suhkur maitse järgi (kuid võib asendada meega).

Aseta kuivad püssirohupallid klaasist kuumakindlasse kannu (või suurde läbipaistvasse teekannu) ja vala peale kuuma veega, mis tuleks kohe kurnata. Nii et sa äratad lehed üles ja pesed need tolmust puhtaks.

Nüüd lisage 250 ml kuuma vett, laske 1-2 minutit tõmmata ja valage infusioon eraldi klaasi või kruusi, jättes lehed kannu.

Tõsta lahtivolditud kuumade lehtede peale piparmündioksake, mõni lemmikvürts (hiljem saab katsetada nende koguse ja proportsioonidega), paar tükki suhkrut. Tõsta esimesed teelehed klaasist kannu tagasi.

Lisage veel 250 ml kuuma vett. Kui teie kann või veekeetja on mõeldud pliidil soojendamiseks, lase tee selles keema tõusta ja keeda 2 minutit. Kuid võite jätta joogi lihtsalt 5-10 minutiks tõmbama.

Maroko teed juuakse spetsiaalsetest klaasklaasidest (pigem klaasidest), peale laimi- või sidruniviilu lisamist. See jook päästab Põhja-Aafrika elanikke kuumuse eest (nad joovad seda jahutatult) ja vastupidi, see võib meid külma ilmaga soojendada.

Selle retsepti puhul võite kasutada püssirohu asemel klassikalist rohelist teed:

 
Richard Royal Green, roheline suurelehine tee - 90 g Richard Royal Green, roheline suurelehine tee - 80 g
€4,85 €6,99

Jäta kommentaar

Pange tähele, et kommentaarid tuleb enne nende avaldamist kinnitada

FREE DELIVERY

for orders over 50 euros

KUNINGLIK KVALITEET
Tee maailma parimatest istandustest

OHUTU JA TURVALINE MAKSE
Maksa turvaliselt Visa, Mastercard, American Express, Apple Pay, Paypal, JCB.